Hur värderas dina föremål i guld, silver eller platina när du ska sälja?

Värderingen av ädelmetaller som guld, silver eller platina görs med hjälp skrapprov, vilket är ett av de vanligaste sätten för guldsmeder och uppköpare att testa guld. Med hjälp av skrapprovet och probersyra fastställs karathalten i ädelmetallen och därefter köpbeloppet. Våra priser på guld, platina och silver styrs av världsmarknadspriset på ädelmetall och våra priser uppdateras dag för dag, se våra guldpriser här.

Varje försändelse öppnas och fotodokumenteras. Om Finguld.se ser anledning att ifrågasätta äkthet eller ursprung kan vi komma att avböja köp.

Här hittar du några av de vanligaste föremål i guld, platina och silver som vi på Finguld.se köper in.

Guldklocka_varderingssida.jpg

Fickur och damklockor och herrklockor i ädelmetall:

Vi tar emot alla klockmärken, det är guldvärdet som styr. Guldklockorna är oftast i 14 karat eller 18 karat, oavsett om det är ett herrur eller damur. Om din guldklocka inte fungerar påverkar det inte vår värdering, det är det endast metallen och karaten som gör bestämmer värdet.

Guldsmycken_varderingssida.jpg

Hela guldsmycken eller trasiga silverföremål spelar ingen roll:

På Finguld.se kan du sälja alla former av guldsmycken. Det är inte skicket som avgör hur mycket pengar du får för ditt guld-, platina- eller silversmycke. Vikt och karat är det som bestämmer priset. Smycken är mellan 8K–24K. Vi köper in är allt ifrån guldringar, guldhalsband och guldhängen men även prydnadsföremål och souvenirer i guld samt matsilver och silverbägare.

Guldarmband_varderingssida.jpg

Vi köper gärna olika guldlänkar och guldarmband:

Hos oss kan du sälja ditt guldarmband och silverarmband med eller utan berlocker. Vanliga armbandstyper är:

  • Bismarck
  • Pansar
  • Cordell
  • Rävsvans
  • Korridor
  • Kejsar
  • Drottning

Om guldlänken är trasig så gör det inget på priset.

Guldhalsband_varderingssida.jpg

Halsband i guld mellan 8–24 karat köper vi in men även de i silver:

Vi köper gärna guld kedjor och silverkedjor i olika kvaliteter och vikter. Typen av halsband, både silver- och guldhalsband, spelar ingen roll.

Guldmynt_varderingssida.jpg

Som ädelmetall är guldmynt ett bra och tydligt värde att sälja:

Vi köper in alla typer av guldmynt. För att ett guldmynt ska få kallas mynt måste det ha varit ett giltigt betalningsmedel, vilket innebär att den så vanliga Krugerranden ofta felaktigt beskrivs som ett mynt.

Riktiga guldmynt har alltid exakta vikter och oftast en hög karathalt. Ett exempel på det är 20 dollarmyntet, "double eagle", som har den exakta vikten 33,436g vilket man oftast avrundar. Vi köper däremot alla former av guld, silver och platina även om föremålen inte är runda.

Guldring_varderingssida.jpg

Vanligaste guldföremålet vi köper är guldringar:

Finguld.se köper in alla typer av ringar i ädelmetall. Det kan vara ringar av silver, guldringar, platinaringar, förlovningsringar, carmoséringar samt diamantringar eller minnesringar. Vi köper in ringar med ädelstenar men det är enbart ädelmetallen vi betalar för. Vikten för diamanter eller ädelstenar dras av vid värderingen. Du får alltid en värdering av oss och har alltid full ångerrätt. Värdet på föremålet är beroende på vikten och karathalten.

Guldkedja_varderingssida.jpg

Guldkedjor mellan 8–24 karat köper vi gärna:

Hos oss kan sälja dina guldkedjor och silverkedjor. De vanligaste modellerna är Bismarck, Venezia, Pansar, Singapore, Korridor, Marine, Kejsar, Königer, Drottning samt kedjor med unik design. Om din guldkedja är defekt eller inkomplett spelar ingen roll för priset. Du får alltid bästa pris för ditt guld, inte för hur smycket ser ut.

Skrotguld_varderingssida.jpg

Skrotguld:

Säljer du ditt skrotguld eller dentalguld, även kallat tandguld, på Finguld.se är du garanterad bästa pris och enklast hantering av ditt guld, det gäller även för silver och platina.


Beställ en försäkrad
guldpåse kostnadsfritt!

Är du en person i politiskt utsatt ställning, sk PEP?

Din försäkrade guldpåse kommer på fredag.

Vi betalar

Guld

24K 483 kr/g
23K 433 kr/g
22K 414 kr/g
21K 395 kr/g
18K 342 kr/g
14K 263 kr/g

Silver

830/1000 3,64 kr/g
925/1000 4,08 kr/g

Platina

950/1000 210 kr/g
483 kr/g

 
SwedishSwedish FinnishFinnish
EnglishEnglish FarsiFarsi
FrenchFrench ArabicArabic
SpanishSpanish ThaiThai