Finguld_salja_diamanter.jpg

Sälja diamanter

Utöver ädelmetaller som guld, silver och platina, kan du även sälja dina diamanter till oss på Finguld.

Diamanten som ädelsten är unik i sitt slag, eftersom det är det hårdaste naturliga materialet som finns. Dess sällsynhet och höga status är bidragande faktorer till dess höga värde, i såväl smyckesindustrin men också övrig övrig industri. Då det är världens hårdaste material används det för att skära och slipa annat material.

Det vanligaste är ändå att diamanter sitter infattade i smycken, vilket också är de diamanter vi köper. Har du ett tillhörande certifikat till diamanten i smycket, kan du med fördel skicka in detta. Har du inget certifikat gör det inget.  Vi gör alltid egna kontroller när vi värderar efter de kallade “fyra C:na”; Carat (vikt), Clarity (renhet), Color (färg) och Cut (slipning). För att fastställa värdet på en diamant krävs både erfarenhet och instrument. Vi har lång erfarenhet av både värdering och hantering av diamanter och de olika diamanttestarna. Vilket gör att du kan vara säker att du får en korrekt och bra värdering när du säljer dina diamanter till oss.

När vi har värderat dina smycken och diamanter skickar vi ett priserbjudande. Om du accepterar vårt pris så betalar vi ut pengarna direkt. Är du däremot inte nöjd eller om du inte längre vill sälja så skickar vi tillbaka den. Självklart helt utan kostnad för dig!

Se mer om hur värdering av diamanter görs

Syntetiska och labbodlade diamanter

Naturliga diamanter, som skapas i en geologisk process i jordskorpan tar från 900 miljoner upp till 3,3 miljarder år. Syntetiska diamanter är tillverkad av människan och kan framställas på ett par dagar i labratorium och fabriker. Även om syntetiska diamanter får anges vara diamanter och inte med blotta ögat kan skiljas från naturliga, så saknar de i princip andrahandsvärde. Det är de naturliga diamanterna som har det höga värdet och statussymbolen. På Finguld köper vi därför inte emot syntetiska diamanter. Är du osäker på om din diamant är äkta eller syntetisk? Skicka in den till oss så får du svar.