Att sälja guld är tryggt hos Finguld

Sälja guld online - smart och tryggt

Att köpa och sälja guld har människor gjort i alla tider. Guld ses både som en metall och som en valuta. Att det gör efterfrågan hög är inte så konstigt, eftersom det efterfrågas av smyckesindustrin, centralbankerna och investerarna. Guldpriset styrs också av ekonomisk tillväxt och oro och inflation. När du ska sälja guld vill du vara säker på att du får ett bra guldpris. För det är lätt att sälja guld, speciellt med det höga världsmarknadspriset som råder. Men det kan vara svårt att veta vem man ska sälja guld till.

Många aktörer lovar mycket, men betalar lite – och har krångliga villkor. På Finguld tror vi på en enklare lösning. När du vill sälja guld till oss så har vi inga dolda avgifter, finstilt eller krav. Priserna vi anger är alltid vad vi faktiskt betalar och det spelar ingen roll hur mycket eller lite guld du vill sälja. Vi har värderat och handlat med guld och andra ädelmetaller i mer än 150 år. Som experter på värdering och inköp av guld så ger vi så mycket som upp till 90 procent av världsmarknadspriset på guld. Det är därför du får oväntat mycket när du väljer att sälja guld hos oss.

 

Det är enkelt att sälja guld

Kuvert

1. Beställ en guldpåse utan kostnad. Guldpåsen skickas till dig samma dag.

Skicka in

2. Skicka in ditt guld i den försäkrade och fraktfria guldpåsen.

offert från oss

3. Vi värderar ditt guld och sänder ett erbjudande till din mobil/mejl.

välj om du vill acceptera

4. Om du accepterar erbjudandet så gör vi utbetalningen direkt. Annars returnerar vi ditt guld kostnadsfritt.

Beställ en guldpåse kostnadsfritt!

Bra pris oavsett vikt! Fri frakt och retur. Försäkrat upp till 100 000 kr.

Är du en person i politisk utsatt ställning, sk PEP?
Planerar du att skicka in mer än 250 gram? Kontakta oss så skickar vi ut ett anpassat returkuvert

Aktuella guldpriser

Guld 24K

684 kr/g

Guld 21K

586 kr/g

Guld 18K

502 kr/g

Guld 14K

390 kr/g

Vi betalar från

Guld
24K 684 kr/g
23K 641 kr/g
22K 614 kr/g
21K 586 kr/g
18K 502 kr/g
14K 390 kr/g
Silver
999/1000 8,65 kr/g
925/1000 7,50 kr/g
830/1000 6,71 kr/g
Platina
950/1000 239 kr/g

Fyra saker att hålla koll på när du ska sälja guld

Många aktörer lockar med ett högt inköpspris men gömmer villkor och dyra avgifter i det finstilta. Här kommer fyra tips för dig som vill jämföra oss med andra. 

Finguld_siffor-i-cirkel_1.png

Syna karatpriset

Gäller priset allt guld och från första grammet? Många aktörer har enbart höga priset vid stora mänger guld eller vissa specialkategorier. Läs det finstilta! 

Finguld_siffor-i-cirkel_2.png

Se upp för dolda avgifter

Det finns många exempel på hur ett bra pris har ätits upp av extra kostnader. På Finguld tar vi inte ut några avgifter alls.

Finguld_siffor-i-cirkel_3.png

Kolla försäkringen

Är ditt guld ordentligt försäkrat? Det är tyvärr ingen självklarhet. Våra guldpåsar är försäkrade upp till 100 000 kr för att du ska känna dig trygg.

Finguld_siffor-i-cirkel_4.png

Är det fri retur? 

Det kan tyckas oväsentligt, men om du inte är nöjd med värderingen är det inte roligt att behöva betala flera hundralappar för att få tillbaka ditt guld. Därför har vi självklart fri retur om du inte är nöjd med värderingen.

Guld och gröna skogar

När du säljer guld till oss gör du inte bara en bra affär. Du bidrar även till att återvinna guld, vilket är betydligt bättre för miljön än att utvinna nytt i gruvor. Ju mer guld som kan återbrukas, desto bättre för alla! I korthet går återvinningsprocessen till enligt följande:
Finns guldet i till exempel ett guldsmycke eller en guldklocka så måste det separeras från alla icke-metalliska material. Därefter smälts guldet och övriga metaller ner i högtemperaturugnar till flytande form. Innan det går att framställa nya guldföremål måste guldet renas för att få bort andra metaller och föroreningar. Efter reningen kan slutligen nytt guld gjutas i tackor, stänger eller andra former som sedan kan användas för att tillverka nya smycken eller guldföremål.

Guldstämplar - så här funkar det

För att verifiera renhet och kvalitet på guld är alla producenter av guld skyldiga att stämpla guldet. Olika länder har lite olika regler för detta men generellt kan man säga att stämplarna brukar informera om guldets karathalt, där 24 karat (24k) betyder rent guld medan 18 karat innebär 75% guld och 25% andra metaller. Det kan även finnas markeringar som berättar om tillverkarens identitet eller i vilket land guldet är producerat. Som lekman kan det vara svårt att skilja en äkta guldstämpel från en falsk och en stark rekommendation är därför att bara köpa guld från respekterade och pålitliga återförsäljare, alternativt att låta en oberoende expert kontrollera guldets äkthet innan du köper det. Det kan du göra på till exempel en pantbank eller hos en guldsmed. Självklart kan du även skicka in det till oss för att få veta exakt hur mycket ditt guld är värt. Vi har lång erfarenhet av värdering och inköp av guld, silver, diamanter och andra ädelmetaller. Vi värderar allt guld vi får in och ger dig vårt bästa pris från första grammet om du vill sälja.

För att skicka in ditt guld, silver eller platina så beställer du en gratis guldpåse från oss. Du kan beställa hem din guldpåse på följande sätt:

1. Här på hemsidan – använd beställningsformuläret
2. Telefon – ring vår kundtjänst på 08-410 678 80

Finguld tar inte ut någon avgift och vi har inga kampanjpriser. Vi gör heller inga avdrag för värderingen. Vi vill helt enkelt alltid försöka erbjuda branschens högsta pris – utan krångel eller snåriga villkor! Grampriset som står på hemsidan är alltid det du får. Du får samma grampris oavsett hur mycket eller lite du skickar in. Finns det stenar, pärlor eller om smyckena inte är i ädelmetall, så räknas det av från guldvikten. I så fall ringer vi alltid och meddelar dig. Har smycket däremot en eller flera diamanter så kan detta innebära ett högre försäljningspris för dig som kund.

Vid banköverföring som utbetalningsalternativ:

NORDEA: Du får pengarna samma dag

ÖVRIGA BANKER: Tackar du JA innan kl 13 får pengarna samma dag, annars nästkommande vardag.

Vi tar givetvis inte betalt för något av utbetalningssätten.

Ja, det går bra! Vi köper in vitt guld (eller vitguld som det även kallas) i alla former. Vitt guld är guld med legering av annan vitmetall, vanligast palladium. I vissa fall i äldre smycken förekommer även nickel och platina som legeringsmetall.

Det beräknas finnas cirka 200 000 ton brutet guld i världen. Då det bryts cirka 3000 ton nytt guld per år ökar guldbeståndet med omkring 1,5 procent varje år. Men med tanke på att både världens befolkning och välstånd ökar i ännu högre takt finns det inget som tyder på att efterfrågan ska minska. för att beställa din värdepåse.