Att sälja guld är tryggt hos Finguld

Det trygga och smarta sättet att sälja guld

Att köpa och sälja guld har människor gjort i alla tider. Guld ses både som en metall och som en valuta. Att det gör efterfrågan hög är inte så konstigt, eftersom det efterfrågas av smyckesindustrin, centralbankerna och investerarna. Guldpriset styrs också av ekonomisk tillväxt och oro och inflation. När du ska sälja guld vill du vara säker på att du får ett bra guldpris. För det är lätt att sälja guld, speciellt med det höga världsmarknadspriset som råder. Men det kan vara svårt att veta vem man ska sälja guld till.

Många aktörer lovar mycket, men betalar lite – och har krångliga villkor. På Finguld tror vi på en enklare lösning. När du vill sälja guld till oss så har vi inga dolda avgifter, finstilt eller krav. Priserna vi anger är alltid vad vi faktiskt betalar och det spelar ingen roll hur mycket eller lite guld du vill sälja. Vi har värderat och handlat med guld och andra ädelmetaller i mer än 150 år. Som experter på värdering och inköp av guld så ger vi så mycket som upp till 90 procent av världsmarknadspriset på guld. Det är därför du får oväntat mycket när du väljer att sälja guld hos oss.

 

Det är enkelt att sälja guld

Kuvert

1. Beställ en guldpåse utan kostnad. Guldpåsen skickas till dig samma dag.

Skicka in

2. Skicka in ditt guld i den försäkrade och fraktfria guldpåsen.

offert från oss

3. Vi värderar ditt guld och sänder ett erbjudande till din mobil/mejl.

välj om du vill acceptera

4. Om du accepterar erbjudandet så gör vi utbetalningen direkt. Annars returnerar vi ditt guld kostnadsfritt.

Beställ en guldpåse kostnadsfritt!

Bra pris oavsett vikt! Fri frakt och retur. Försäkrat upp till 100 000 kr.

Är du en person i politisk utsatt ställning, sk PEP?
Planerar du att skicka in mer än 250 gram? Kontakta oss så skickar vi ut ett anpassat returkuvert

Aktuella guldpriser

Guld 24K

589 kr/g

Guld 21K

504 kr/g

Guld 18K

432 kr/g

Guld 14K

336 kr/g

Vi betalar från

Guld
24K 589 kr/g
23K 552 kr/g
22K 528 kr/g
21K 504 kr/g
18K 432 kr/g
14K 336 kr/g
Silver
999/1000 6,38 kr/g
925/1000 5,47 kr/g
830/1000 4,89 kr/g
Platina
950/1000 215 kr/g

Fyra saker att hålla koll på när du ska sälja guld

Många aktörer lockar med ett högt inköpspris men gömmer villkor och dyra avgifter i det finstilta. Här kommer fyra tips för dig som vill jämföra oss med andra. 

Finguld_siffor-i-cirkel_1.png

Syna karatpriset

Gäller priset allt guld och från första grammet? Många aktörer har enbart höga priset vid stora mänger guld eller vissa specialkategorier. Läs det finstilta! 

Finguld_siffor-i-cirkel_2.png

Se upp för dolda avgifter

Det finns många exempel på hur ett bra pris har ätits upp av extra kostnader. På Finguld tar vi inte ut några avgifter alls.

Finguld_siffor-i-cirkel_3.png

Kolla försäkringen

Är ditt guld ordentligt försäkrat? Det är tyvärr ingen självklarhet. Våra guldpåsar är försäkrade upp till 100 000 kr för att du ska känna dig trygg.

Finguld_siffor-i-cirkel_4.png

Är det fri retur? 

Det kan tyckas oväsentligt, men om du inte är nöjd med värderingen är det inte roligt att behöva betala flera hundralappar för att få tillbaka ditt guld. Därför har vi självklart fri retur om du inte är nöjd med värderingen.

För att skicka in ditt guld, silver eller platina så beställer du en gratis guldpåse från oss. Du kan beställa hem din guldpåse på följande sätt:

1. Här på hemsidan – använd beställningsformuläret här till vänster
2. SMS – skicka ditt personnummer till 073-012 31 26
3. Telefon – ring vår kundtjänst på 08-410 678 80

Finguld tar inte ut någon avgift och vi har inga kampanjpriser. Vi gör heller inga avdrag för värderingen. Vi vill helt enkelt alltid försöka erbjuda branschens högsta pris – utan krångel eller snåriga villkor! Grampriset som står på hemsidan är alltid det du får. Du får samma grampris oavsett hur mycket eller lite du skickar in. Finns det stenar, pärlor eller om smyckena inte är i ädelmetall, så räknas det av från guldvikten. I så fall ringer vi alltid och meddelar dig.

Utbetalning sker direkt efter att du som kund tackat ”JA” till vårt erbjudande. Hur snabbt du har pengarna på kontot beror på vilken bank du har.


NORDEA: Du får pengarna samma dag

ÖVRIGA BANKER: Tackar du JA innan kl 13 får pengarna samma dag, annars nästkommande vardag.

AVI: Om vi får in ditt svar senast kl 13.00 så får du din avi med posten nästkommande utdelningsdag.

Vi tar givetvis inte betalt för något av utbetalningssätten.

Ja, det går bra! Vi köper in vitt guld (eller vitguld som det även kallas) i alla former. Vitt guld är guld med legering av annan vitmetall, vanligast palladium. I vissa fall i äldre smycken förekommer även nickel och platina som legeringsmetall.

Vi har kunder från hela Sverige. Oavsett var du bor är det kostnadsfritt att skicka in ditt guld till oss. Din försändelse är dessutom försäkrad ända upp till 100 000 kronor. Blir du inte nöjd med vårt erbjudande så skickar vi självklart tillbaka ditt guld – helt utan kostnad. Klicka här för att beställa din värdepåse.

Att sälja guld med finguld är smidigt oavsett var du bor. Vi skickar en värdepåse som är försäkrad upp till 100 000 kronor till dig. Du skickar sedan tillbaka påsen med ditt guld utan kostnad. Klicka här för att beställa din värdepåse.

Vi köper guld från hela Sverige. Beställ en kostnadsfri värdepåse och skicka in ditt guld till oss. Värdepåsen är försäkrad till hela 100 000 kronor för att du ska kunna känna dig trygg. Om du inte är nöjd med vårt erbjudande så skickar vi tillbaka ditt guld kostnadsfritt. Beställ din värdepåse här.

Det har aldrig varit enklare att sälja guld. Vi ger dig bra betalt från första grammet när du skickar in ditt guld till oss. Våra värdepåsar är försäkrade till 100 000 kronor. Klicka här för att beställa din värdepåse.