Finguld_sa_varderar_vi_guld.jpg

Så värderar vi ditt guld

Så fort som vi mottagit din returnerade guldpåse så värderar vi guldet och stämmer av det mot dina anteckningar i avtalet. Vi kontrollerar karatstämplar och övriga stämplar på föremålet. Därefter gör vi ett så kallat skraptest för att säkerställa karathalten.

Ett skraptest är inget som skadar eller på något sätt påverkar vikten. Vid tyngre guldföremål och mynt görs även ett densitetstest. Det gör vi med en certifierad densitetsvåg och vanligt vatten.

När vi fastställt karathalterna väger vi upp guldet. Du får alltid guldpriset som står på hemsidan den dag vi värderar det. Vi tar inte ut några avgifter och du får samma grampris oavsett hur mycket du har skickat in.

När vi vet karathalt och vikt så skickar vi ett köperbjudande via SMS eller mail. Genom att svara ”JA” så godkänner du priset. Pengarna betalas då ut samma dag. Är du inte nöjd med priset så svarar du istället ”NEJ”. Då skickar vi tillbaka guldet till dig kostnadsfritt. Du förbinder dig aldrig till köp förrän du tackat ja till köperbjudandet.

Du är varmt välkommen att ringa eller maila oss om du har frågor kring värdering i allmänhet, eller vill ha mer information om just din värdering. För din säkerhet fotograferar vi alltid det inskickade föremålen tillsammans med avtalet.

Redo att sälja guld?

Att sälja ditt guld hos Finguld är snabbt, smidigt och alltid en bra affär. Läs mer och kom igång här.

 

Skapad 2020-08-11

Tillbaka till Guldbloggen