Aktuella guldpriser hos Finguld, guldtacka från Boliden.jpg

Alltid dagsaktuellt guldpris

Guldpriset är en färskvara och styrs av världsmarknadspriset. Vi har över 150 års erfarenhet av att handla med guld. Som experter på värdering av guld och andra ädelmetaller följer vi marknaden noggrant. När du säljer ditt guld hos Finguld så kan du vara säker på att du alltid får ett dagsaktuellt och konkurrenskraftigt guldpris.

Aktuella guldpriser

Guld 24K

589 kr/g

Guld 21K

504 kr/g

Guld 18K

432 kr/g

Guld 14K

336 kr/g

Vi betalar från

Guld
24K 589 kr/g
23K 552 kr/g
22K 528 kr/g
21K 504 kr/g
18K 432 kr/g
14K 336 kr/g
Silver
999/1000 6,38 kr/g
925/1000 5,47 kr/g
830/1000 4,89 kr/g
Platina
950/1000 215 kr/g
Vad kan jag sälja för guld, guldarmband, guldring

Vad kan jag sälja?

Vi köper guld och andra ädelmetaller. Föremålet behöver inte vara helt, eftersom själva metallen är det som främst styr priset. Har du ett föremål som du är osäker på om du kan sälja till oss, så hör av dig. Vi betalar oväntat mycket för mer saker än många tror.

Värderingsexpert som värderar guld

Så värderar vi ditt guld

När du ska sälja guld så spelar det ingen roll om ditt föremål är trasigt. Det är vilket metall i vilket karathalt och vad det väger som främst spelar roll. Vi har över 150 års erfarenhet av värdering av guld och andra ädelmetaller. Vi följer världsmarknadspriset för att se till att du alltid får ett högt guldpris när du vill sälja ditt guld.

Olika karat på guldet

Vad styr guldpriset?

Guld har länge varit en symbol för välstånd och en viktig ekonomisk tillgång. Dess värde och attraktivitet ligger i dess beständighet och sällsynthet, vilket gör det till en eftertraktad resurs i orostider och en stabil investering över tid. Guldpriset styrs bland annat av efterfrågan från riksbanker, smyckesindustrin och investerare. Guldpriset styrs också av tillgången på marknaden i form av befintligt och nyligen brutet guld. Även inflation och ekonomisk stabilitet påverkar guldpriset. Det går inte förutsäga exakta rörelser i guldpriset eller veta hur det kommer utveckla sig på kort sikt. Däremot visar de långsiktiga trenderna att guldpriset på längre sikt troligt kommer fortsätta hålla hög kurs drivet av både ekonomisk tillväxt och osäkerhet.

Guld ses ibland som en valuta och ibland som en metall – vilket visar på dess mångsidiga roll i den globala ekonomin. När du vill sälja ditt guld rekommenderar vi dig alltid att kolla med Finguld. Vi betalar upp till 90 procent av världsmarknadspriset på guld.

Har du frågor kring värdering av dina guldföremål? Kontakta oss gärna eller beställ en guldpåse direkt