Föremål i guld, silver och platina

Vi köper så gott som allt guld, silver, platina och tandguld

Har du silverbestick som aldrig används, eller tandguld som du inte vet vad du ska göra med? Hos oss kan du sälja guld, tandguld, silver och platina i alla dess former. Det spelar ingen roll i vilket skick föremålen är i eller hur mycket du skickar in – du får samma grampris oavsett skick och vikt. Skador på ditt föremål påverkar inte heller priset.


Fickur, damklockor och herrklockor i ädelmetall:

Äldre herr- och damur är ofta tillverkade i guld, vanligtvis med en karathalt på 14K eller 18K. Vi tar emot alla klockmärken, oavsett årsmodell, skick eller om de fungerar eller inte. 
 

Helt eller trasigt spelar ingen roll:

På Finguld.se kan du sälja alla former av guldsmycken. Det är inte skicket som avgör hur mycket pengar du får för ditt guld-, platina- eller silversmycke. Det är bara vikt och karat som bestämmer priset. Smycken har en karathalt mellan 8K–24K. Vi köper in allt ifrån guldringar, guldhalsband och guldhängen till prydnadsföremål, souvenirer i guld samt matsilver och silverbägare.

Guldklocka
Silverkedja

Sälja guldhalsband och guldarmband:

Vi köper guldarmband och silverarmband med eller utan berlocker. Några vanliga armbandstyper vi ofta får in är:

Bismarck
Pansar
Cordell
Rävsvans
Korridorlänk
Kejsarlänk
Drottninglänk
 

Guldmynt och silvermynt

Har du gamla mynt hemma eller kanske nytillverkade jubileumsmynt som du vill sälja? I så fall är Finguld rätt plats. Vi tar köper allt från låghaltiga silvermynt till höghaltiga guldmynt. Det som bestämmer priset är inte myntet i sig utan vikten och karathalten.

 

Silvermynt
Skadad guldring och guldarmband

Sälja tandguld

Vi köper så gott som allt guld och du kan även sälja tandguld till oss. De flesta tänder är fyllda med guld i 18K men en del är fyllda med lägre karathalter som 14K. Vi tar emot såväl lösa tänder som hela tandrader med guld.

Precis som med allt guld vi får in så behöver vi bestämma karathalten. Därför kan vi tyvärr inte ta in tänder med vitguld. Det går nämligen inte att skraptesta på samma sätt som gult guld och då tänder av naturliga skäl saknar stämplar, så kan vi helt enkelt inte fastslå karathalten.

Tänder kan även vara fyllda med annan metall som titan, vilket inte är en ädelmetall även om det liknar vitguld i färgen. Alla tänder är olika fyllda, så det finns ingen exakt angivelse för hur mycket guld det är i en tand. När vi tar emot tandguld så gör vi en precis uppskattning av guldvikten och räknar av vikten för själva tanden.

Är du osäker på vad ditt föremål kan vara värt är du alltid välkommen att ringa eller maila oss så kan vi hjälpa dig!

 

Aktuella guldpriser

Guld 24K

481 kr/g

Guld 21K

416 kr/g

Guld 18K

356 kr/g

Guld 14K

277 kr/g

Vi betalar från

Guld
24K 481 kr/g
23K 456 kr/g
22K 436 kr/g
21K 416 kr/g
18K 356 kr/g
14K 277 kr/g
Silver
999/1000 5,76 kr/g
925/1000 4,93 kr/g
830/1000 4,40 kr/g
Platina
950/1000 178 kr/g
Värderingsexpert som värderar guldring

Så värderar vi ditt guld