Sälja guld, silver, platina, tandguld till Finguld

Vi köper så gott som allt guld, silver, platina och tandguld

Har du silverbestick som aldrig används, eller tandguld som du inte vet vad du ska göra med? Hos oss kan du sälja guld, tandguld, vitt guld, silver och platina i alla dess former. Det spelar ingen roll i vilket skick föremålen är i eller hur mycket du skickar in – du får samma grampris oavsett skick och vikt. Skador på ditt föremål påverkar inte heller priset.


Fickur, damklockor och herrklockor i ädelmetall:

Äldre herr- och damur är ofta tillverkade i guld, vanligtvis med en karathalt på 14K eller 18K. Vi tar emot alla klockmärken, oavsett årsmodell, skick eller om de fungerar eller inte. 
 

Helt eller trasigt spelar ingen roll:

På Finguld.se kan du sälja guld och alla former av guldsmycken. Det är inte skicket som avgör hur mycket pengar du får för ditt guld-, platina- eller silversmycke. Det är bara vikt och karat som bestämmer priset. Smycken har en karathalt mellan 8K–24K. Vi köper in allt ifrån guldringar, guldhalsband och guldhängen till prydnadsföremål, souvenirer i guld samt matsilver och silverbägare.

sälja guld, sälj guldklocka
Sälja silverkedja

Sälja guldhalsband och guldarmband:

Vi köper guldarmband och silverarmband med eller utan berlocker. Några vanliga armbandstyper vi ofta får in är:

Bismarck
Pansar
Cordell
Rävsvans
Korridorlänk
Kejsarlänk
Drottninglänk
 

Guldmynt och silvermynt

Har du gamla mynt hemma eller kanske nytillverkade jubileumsmynt som du vill sälja? I så fall är Finguld rätt plats. Vi köper allt från låghaltiga silvermynt till höghaltiga guldmynt. Det som bestämmer priset är inte myntet i sig utan vikten och karathalten.

 

Sälja silvermynt
Sälja skadat guld, armband och ringar

Sälja tandguld

Vi köper så gott som allt guld och du kan även sälja tandguld till oss. De flesta tänder är fyllda med guld i 18K men en del är fyllda med lägre karathalter som 14K. Vi tar emot såväl lösa tänder som hela tandrader med guld. Precis som med allt guld vi får in så behöver vi bestämma karathalten.

Tänder kan även vara fyllda med annan metall som titan, vilket inte är en ädelmetall även om det liknar vitguld i färgen. Alla tänder är olika fyllda, så det finns ingen exakt angivelse för hur mycket guld det är i en tand. När vi tar emot tandguld så gör vi en precis uppskattning av guldvikten och räknar av vikten för själva tanden.

 

Sälja vitt guld

Vitt guld eller som det också kallas vitguld är guld blandat med en legeringsmetall som palladium eller i vissa fall platina eller nickel. När vi värderar vitguld kollar vi först och främst på stämplarna. Därefter bekräftas karathalten med ett skraptest. På större föremål som till exempel tjocka kedjor gör vi även ett densitetstest. Ibland saknas stämplar, som på exempelvis tandguld, och då kan vi även använda oss av ultraljud eller röntgen för att bestämma ädelmetall och karathalten. 

Nästan allt vitguld är i 18 karat eller 14 karat även om lägre karathalter kan förekomma. För att tillverka vitguld krävs 25% legeringsmetall, vilket gör att guldhalten inte kan vara mer än 75%, vilket innebär 18K’s guld.

 

Är du osäker på vad ditt föremål kan vara värt är du alltid välkommen att ringa eller maila oss så kan vi hjälpa dig!

Det är enkelt att sälja guld. Läs mer och beställ din guldpåse här

 

Aktuella guldpriser

Guld 24K

718 kr/g

Guld 21K

615 kr/g

Guld 18K

527 kr/g

Guld 14K

410 kr/g

Vi betalar från

Guld
24K 718 kr/g
23K 674 kr/g
22K 644 kr/g
21K 615 kr/g
18K 527 kr/g
14K 410 kr/g
Silver
999/1000 8,49 kr/g
925/1000 7,35 kr/g
830/1000 6,58 kr/g
Platina
950/1000 249 kr/g
Värderingsexpert som värderar guld

Så värderar vi ditt guld